Čas príprav vianočného pečiva vrcholí a my sme si nachystali luxusné red velvet sušienky. Kto pozná chuť jemného zamatového red velvet, vie o čom hovorím. A tí z vás, čo ešte nemali to šťastie, v dohľadnej dobe to napravte. Recept na koláč red velvet určite pribudne niekedy po novom roku aj na našej stránke, pretože je to môj najväčší favorit. Teraz ale red velvet v sušienkovej podobe. Luxusné sú chuťou aj výzorom. Oživia každý stôl a oslovia aj takých, ktorí uprednostňujú tradičnejšie maškrty.
Príprava je opäť veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Na ich prípravu však bezpodmienečne potrebujete gélové farbivo. Bez neho to nepôjde. Ak vám môžem poradiť a ušetriť váš čas, neskúšajte ho nahradiť tekutým, prípadne práškovým potravinárskym farbivom. Nefunguje to. Okrem toho majú rôzne príchute a koláčiky nie len nebudú červené, ale ani chutné. Ja sa snažím v pečení používať čo najmenej farbív a kadejakých sránd, ale v tomto prípade to inak nejde. A verte, snažila som sa ísť prírodnou cestou. Nepomohla ani šťava z červenej repy. Ja používam farbivo Wilton bez príchute a som s ním ozaj spokojná. Ak máte svoje obľúbené, použite ho. Ak ste s farbivom nikdy predtým nerobili, nechajte si poradiť. V súčasnosti ho kúpite v špecializovaných obchodoch, alebo na internete.
Na prípravu red velvet cookies budete potrebovať:
1 šálku masla izbovej teploty
1 a ½ šálky práškového cukru
1 vajce
1 – 2 lyžičky červeného gélového farbiva
1 lyžičku vanilkového extraktu
1 lyžicu kvalitného kakaa
3 šálky hladkej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžicu sušeného cmaru (dá sa nahradiť sušeným mliekom)
1 lyžičku soli
1 šálka = 236 ml
A takto na to:
- Vymiešajte maslo s cukrom do hladkej peny. Do zmesi pridajte vajce, vanilkový extrakt, farbivo, kakao a ďalej miešajte, kým nie sú všetky suroviny poriadne prepojené. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, sušené mlieko, kypriaci prášok a soľ. Po lyžiciach pridávajte zmes múky do farebnej peny. Rukami spracujte cesto do tvaru lopty a položte na jemne pomúčenú dosku.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov. Cesto vyvaľkajte a vykrajujte do ľubovoľného tvaru, ako medovníčky. Ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 7 – 9 minút.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Mižu