Mám pre vás naozaj skvelý recept na rýchly toast, ako stvorený na lenivé jesenné víkendové rána. Kombinácia hrušiek, syra, orechov a medu sa vám môže zdať spočiatku zvláštna, ale už pri prvom súste zistíte, že je vskutku ideálna. Fakt. Zožeňte si teda poriadny chlieb, šťavnatú hrušku a syr s bielou alebo modrou plesňou a pripravte si septembrový perfektný toast. Vlastne je to sendvič, ale na názve aj tak nezáleží.
Na septembrový perfektný toast s hruškou a syrom budete potrebovať:
2 krajce chleba
1 hrušku
šalát podľa chuti (rukola, poľný šalát, a podobne)
kus syra s bielou alebo modrou plesňou
hrsť vlašských orechov
1 lyžicu medu
maslo
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
A takto na to:
- Tak toto je fakt „brnkačka“. Nie, vážne, toto zvládne aj váš kamarát, ktorý maximálne uvarí myjavské párky. Pripravte si dva krajce chleba a jeden z nich poriadne potrite maslom. Maslo sa teplom roztopí, toast prevonia a geniálne dochutí. Naukladajte naň šaláť, osoľte a okoreňte. Pokračujte plátkami hrušky a syra. Ak sa rozhodnete použiť syr s bielou plesňou chuť toastu bude jemnejšia, v prípade syra s plesňou modrou bude toast chuťovo výraznejší. Je to na vás.
- Vlašské orechy vsypte do mažiara a trochu ich rozdrvte. Orechy rýchlo opečte na rozpálenej panvici a štedro nimi posypte chlieb. Všetko z výšky pokvapkajte dobrým medom, znovu jemne osoľte a okoreňte a toast uzavrite druhým krajcom chleba.
- Na panvici si rozohrejte trochu masla a toast jemne opečte. Nebojte sa naň poriadne zatlačiť. Opečte ho aj z druhej strany, syr sa začne roztápať a oba krajce chleba sa pevne spoja. Keď je hotovo rozrežte toast na dve polovice a vychutnajte si naozaj perfektné jesenné raňajky.
Kamil