Kakaové linecké kolieska sme naplnili pistáciovou nátierkou a cesto ochutili kávou a vanilkou. Keď milujete pistácie tak ako my, tejto kombinácii neodoláte. Máme však dobrú správu aj pre tých, čo pistáciám až tak neholdujú. Pod značkou Billa Premium nájdete aj čokoládovú nátierku so slaným karamelom a lieskovo orieškovú nátierku. Všetky tri sú fantastické a ku kakaovým lineckým kolieskam sa parádne hodia. Vieme, lebo sme to vyskúšali.
Tradičné linecké pečivo sa nijako špeciálne nezdobí, vrch sa len pocukruje. Pri našich kakaových lineckých kolieskach popustite uzdu svojej fantázii a načančajte ich. Nech pri zdobení použijete čokoládu a kúsky orieškov, alebo siahnete po výraznejšom cukrovom posype, sľubujeme, že budú vyzerať nádherne. Už len sa do nich zahryznúť.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA
Na kakaové linecké kolieska budete potrebovať (30 párov):
100 g studeného masla
50 g práškového cukru
170 g hladkej múky
štipku soli
20 g kakaa
1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
25 g espresso
Billa Premium pistáciovú nátierku
čokoládu a cukrový posyp na zdobenie
A takto na to:
Maslo, cukor, múku, kakao, soľ, vanilkový extrakt a espresso rozmixujte v kuchynskom robote, alebo ručne. Zo surovín vypracujte kompaktné, nelepivé cesto. Cesto rozvaľkajte medzi dvoma papiermi na pečenie, a dajte na 15 minút do chladničky. Vykrajujte kolieska a ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 stupňov cca 6 až 7 minút. Nechajte ich po upečení vychladnúť.
Vrchné kolieska s výkrojom v strede postriekajte čokoládou a dozdobte cukrovým posypom. Na spodnú časť koliesok pomocou hladkej zdobiacej špičky a cukrárskeho vrecúška naneste pistáciovú nátierku a prikryte dozdobeným kolieskom.
Plnené kakaové kolieska skladujte na chladnom mieste vo vzduchotesnej nádobe dva týždne.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)