Plnené chlebové placky

Plnené chlebové placky

Plnené chlebové placky vám vyrazia dych jednoduchosťou prípravy. Doslova za pár minút pomocou nášho receptu dokážete pripraviť rýchly obed, večeru alebo snack pre vašich najbližších. Stavili sme na chute Slovenska, ktoré sa v našej kuchyni opakujú takmer neustále – tvaroh, slaninka a pažítka.

Plnené chlebové placky sa dajú jesť teplé, ale i na studeno. Pokojne si k ním pripravte jednoduchý jogurtový dip a podávajte ich s teplým mliekom. Výborne sa tiež hodia ako desiata pre deti do školy alebo ako jedlo na vaše výlety. Samozrejme, náplň si môžete prispôsobiť podľa seba. Pridajte nadrobno nasekanú čerstvú červenú papriku, rôzne bylinky ako kôpor alebo mäta. Nebojte sa použiť svoju fantáziu. Plnené chlebové placky totiž ponúkajú totiž ideálnu príležitosť použiť zvyšky z chladničky.

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

 

coolinári v kuchyni

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

 

kosik

Plnené chlebové placky – budete potrebovať (3 ks):
300 g hladkej múky
3/4 čajovej lyžičky soli
60 ml olivového oleja
150 ml vriacej vody
1/2 červenej cibule
40 g čerstvého špenátu
4 vrchovaté lyžice tvarohu
hrsť nasekanej pažítky
60 g nastrúhaného tvrdého syra
3 plátky slaniny
1/2 čajovej lyžičky treného cesnaku
1 vajce
soľ a čerstvo mleté čierne korenie

A takto na to:

Pripravte cesto. Do misy nasypte múku, soľ, pridajte olivový olej a vriacu vodu. Vareškou premiešajte a cesto domieste rukou. Vypracujte guľu a prikryte utierkou na 10 minút.

Medzitým si nachystajte náplň. V čistej mise zmiešajte tvaroh, nakrájanú cibuľu, špenát, pažítku, na drobno nasekanú upraženú slaninku, nastrúhaný syr, vajce a dochuťte treným cesnakom, soľou a čiernym korením. Všetko spolu dobre premiešajte.

Cesto rozdeľte na tri rovnaké časti. Každú časť vyvaľkajte do obdĺžnika, potrite olivovým olejom, okraje cesta preložením zarovnajte a do stredu vyvaľkaného cesta rozotrite tvarohovú náplň. Plnenú chlebovú placku preložením cesta cez náplň uzavrite a okreje riadne prstami zatlačte. Opekajte na olivovom oleji z oboch strán na miernom plameni do zlatista.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

Plnené chlebové placky

Kamil a Mižu

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)