nepečený cheesecake

Nepečený cheesecake s pistáciami

Nepečený cheesecake s pistáciami je ideálny letný dezert. Je osviežujúci, málo sladký, plný smotanovej a ovocnej chuti s chrumkavými orieškami.

Tieto horúce dni určite nemáte ani najmenšie pomyslenie tráviť v kuchyni viac času než je nevyhnutné. A predpokladajme, že zapínať rúru kvôli dezertu sa vám tiež nechce. Preto sme pre vás pripravili jednoduchý, rýchly recept na chladený dezert bez pečenia. Nepečený  cheesecake s pistáciami má vďaka tvarohu, šľahačke a minimu cukru osviežujúcu chuť. Pridali sme čerešne, ktorých sezóna u nás práve vrcholila a nezabudli sme ani na chrumkavú zložku – pistácie. Tento ľahký dezert si ale môžete pripraviť počas celého leta a ovocie meniť podľa ľubovôle resp. sezóny.

 

Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.

Tento recept vznikol v spolupráci s BILLA

nepečený cheesecake

kosik

Nepečený cheesecake s pistáciami – budete potrebovať (8 porcií):
160 g maslových keksov BILLA Premiun Butter Crisps
80 g rozpusteného masla
250 g hrudkovitého tvarohu
250 g mascarpone
200 ml šľahačkovej smotany
150 g bielej čokolády
50 g nesolených pistácií Nice Bites
170 g vykôstkovaných čerešní
50 g práškového cukru
kôru z 1 citrónu
nepečený pistáciový cheesecake

A takto na to:

Podrvené maslové sušienky zmiešajte s rozpusteným maslom. Tortovú formu s priemerom 20 cm vysteľte papierom na pečenie a sušienky rozložte rovnomerne po celom dne formy. Riadne ich utlačte.

V mise rozmixujte tvaroh, mascarpone a práškový cukor. Pridajte rozpustenú, vychladenú bielu čokoládu a stierkou premiešajte. V samostatnej mise vyšľahajte šľahačkovú smotanu a opatrne ju stierkou zapracujte do tvarohového krému. Pridajte nasekané pistácie, citrónovú kôru a opäť premiešajte. Na záver pridajte vykôstkované čerešne. Krém preložte do tortovej formy a rovnomerne ho rozotrite. Cheesecake s pistáciami nechajte v chladničke zachladiť minimálne 6 hodín. Ideálne cez noc.

Dozdobte nasekanými pistáciami, čerešňami a kúskami maslových sušienok.

 

Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačit,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.

recept

nepečený pistáciový cheesecake

Kamil a Mižu

 

Ak chcete, môžete nás podporiť

Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)

 

Enter amount (EUR)