Čokoládová saláma je pôvodom taliansky dezert, ktorý sa rozšíril po celom kontinente a teší sa veľkej obľube. I keď samotný názov môže zavádzať, nejde o mäsový pokrm. Čokoládová saláma je typická svojim valcovitým tvarom, krája sa na tenké plátky a i tie v reze pripomínajú štruktúrou salámu. Je na prípravu super jednoduchá. Je to nepečený dezert, na ktorý vám postačí čokoláda, oriešky a balíček keksov. Do nášho receptu sme použili mliečnu čokoládu, ktorá je pomerne sladká. Ak holdujete menej sladkým dezertom, pokojne použite mliečnú a horkú čokoládu pol na pol.
Vianoce sa blížia a my sme nadšení, pretože sme pre vás tento rok pripravili množstvo a množstvo skvelých vianočných receptov. Niektoré sú rýchle a jednoduché, iné trošku náročnejšie, ale všetky spolu s nami hravo zvládnete. Tento recept je z tej prvej kategórie, je maximálne nenáročný na suroviny aj na samotnú prípravu. Tak poďte spolu s nami do toho a pripravte si tieto Vianoce čokoládovú salámu.
Sledujte nás aj na Instagrame a nič vám neunikne.
A ak varíte alebo pečiete podľa nášho blogu môžete nás
označiť ako @coolinari a #coolinari nech vidíme
ako vám to ide.
Čokoládová salánma – budete potrebovať (1 ks):
35 g maslových keksov
35 g nesolených pistácií (alebo iných orieškov)
60 g 33% šľahačkovej smotany
100 g mliečnej čokolády
20 g masla
štipku soli
A takto na to:
Keksy a oriešky rozdrvte. Na malé kúsky nalámanú čokoládu, soľ a maslo zalejte horúcou smotanou a na veľmi miernom ohni za neustáleho miešania zohrievajte, kým sa všetka čokoláda nerozpustí.
Pridajte rozdrvené keksy a oriešky, riadne premiešajte a dajte zmes na 1 hodinu do chladničky, aby sa s ňou lepšie pracovalo. Zmes preložte na potravinovú fóliu, vytvarujte do tvaru klobásky a fóliou riadne zatiahnite. Nechajte v chladničke 4 hodiny. Čokoládovú salámu pred krájaním obaľte v práškovom cukre.
Tu si stiahnete recept v PDF.
Ten si môžete pohodlne vytlačiť,
vziať so sebou do kuchyne, zamazať a zamastiť.
Kamil a Mižu
Ak chcete, môžete nás podporiť
Ak sa vám naša práca páči, môžete nás podporiť. Food blog nie je lacnou záležitosťou, aj keď je naším koníčkom a venujeme sa mu radi. Výška sumy je, samozrejme, na vás.
Sľubujeme, že všetky vaše peniaze prejeme a prepijeme. :)